Kerékpárút készítés

Cégünk családi vállalkozásként jött létre, és a mai napig ebben a formában működünk, egyre bővülünk, ezért mindig fejlődünk és fejlesztünk, napra készek vagyunk a legmodernebb technológiából, összeszokott és tapasztalt szakembergárdával rendelkezünk, így mindig készek vagyunk teljesíteni minden megrendelést, ami útépítésről, közművekről szól. Fejlett gépparkkal rendelkezünk, melyek szinte egytől egyig új és modern gépek, amelyekkel könnyebben megy a munka. Szolgáltatásaink közt szerepel mindenféle építőipari tevékenység, ezek között a leggyakoribbak a gépi földmunkák, a vízelvezetők építése, csatornázás, szegélybontás és építés, térburkolatok készítése, kézi aszfaltozás, tereprendezés, és a kerékpárút készítés.

A kerékpáros közlekedés egyre elterjedtebb lesz hazánkban is, részben a levegő szennyezettségének visszafogására, részben mert egészséges és hamarabb eljutunk a városon belül egyik pontról a másikra. Három fő okból ülünk nyeregbe:

  • Városon belüli közlekedés, munkahely vagy egyéb helyekre való gyors eljutás érdekében.
  • Munka miatt, például biciklis futár, szintén a városi közlekedésen belül történik.
  • Kirándulás, mozgás, a szabadidő eltöltésének céljából, ez nem feltétlen városban történik, például a Balaton körbebiciklizése is már megoldott. Ilyenkor vagy eleve a kerékpárral indulunk útnak, vagy autóval megyünk, és visszük a bicikliket, és csillagtúra szerűen kirándulunk.

Vidéken, kisebb településeken a kerékpár még mindig egy alapvető járműnek számít, de ott nem szükséges a bicikli út építése, a kis forgalom miatt. Aki kerékpárra ül, és bicikli úton közlekedik, annak tisztában kell lennie az alapvető közlekedési szabályokkal, és nem árt, ha  rendelkezik néhány biztonsági felszereléssel, mint a sisak vagy a térdvédő, hiszen nagyon gyakran a kerékpáros az autósok közvetlen közelében halad, ajánlatos úgy részt venni a közlekedésben, hogy ne okozzunk balesetet. A közlekedés egy társas tevékenység, mindig figyelnünk kell egymásra.

A kerékpárút készítés során több típust különböztetünk meg:

  • Önálló kerékpárút
  • Elválasztott gyalog- és kerékpárút
  • Elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút
  • Biciklisáv, vagy kis forgalmú úttest
  • Összekötő útvonal aszfaltozott járdán vagy úttesten
  • Összekötő útvonal földúton vagy rázós burkolaton.

A kerékpárutak kezdetét és végét minden esetben táblák jelzik, illetve sárga színnel az útra is felfestik folyamatosan, hogy jól érthető legyen mindenki számára.

Munkánk során, amikor a bicikli út készítés a feladatunk, nagy figyelmet igényel a munka elvégzése, mert ez esetben nemcsak egy út elkészítéséről van szó, hanem számos apró momentumra is oda kell figyelnünk, hogy a közlekedés biztonságos legyen és a jelek is egyértelműek legyenek, hiszen gyakran előfordul, hogy a kerékpáros együtt közlekedik a gyalogossal, ilyenkor különösen  vigyáznunk kell egymásra.

Ma már a kerékpárutak behálózzák egész Európát, így lehetőség van a kedvelt helyeket két keréken megközelíteni. Ezért is olyan fontos a minél több és biztonságos kerékpárút készítés, hiszen mára már közel egymilliárd biciklit használnak szerte a világban közlekedésre és szabadidős célra egyaránt.

A kerékpárút egy sáv, útvonal vagy önálló út, amelyet kifejezetten a kerékpárosok számára alakítottak ki. A bicikli út építésének fő célja a biztonságos közlekedés volt, jelentősége azonban már messzebbre mutat, a kerékpárutak fontos szerepet töltenek be a turizmusban, a környezetvédelemben és az egészséges életmódban egyaránt. Az egyre több kerékpárút készítésnek köszönhetően egyre jobban elterjedt a kétkerekű használata mindennapos közlekedési eszközként, ami nemcsak egészséges, de környezetvédő hatása is van.

Amikor cégünk azt a feladatot kapja, hogy építsünk kerékpárutat, akkor ugyanazokkal a gépekkel és munkálatokkal kezdünk neki, mint az aszfaltos út készítésekor, hiszen anyagát tekintve a bicikli út is ugyanolyan út, mint a többi. Létrehozunk egy megfelelően tömörített talajt, amiben nagy segítségünkre vannak a modern gépeink, és elkészítjük az útalapot. Fontos számunkra, hogy mindig a legjobb minőséget nyújtsuk, és mivel szakembereink sok éve együtt dolgoznak, munkájuk precíz és összeszokott, a megrendelővel megállapodott határidőket is mindig betartjuk. A kerékpárút készítés során sincs ez másképp, minden esetben a legjobb tudásunkkal végezzük el nap mint nap a feladatunkat. Örömmel tölt el minket az a tudat, hogy az általunk készített utakat sokan használják nagy megelégedéssel.