Térkövezés, Térburkolat készítés, Térburkolás, Viacolorozás

Viacolor jellegű térburkolatok – töretlen népszerűség

A viacolor jellegű térburkolat tulajdonképpen nem más, mint beton térkövekből álló burkolat. Az ilyen típusú térburkolatok felhasználási lehetősége szinte végtelen számú lehet. Leggyakrabban sétálóutcák, díszterek, járdák, sétányok esetében használhatjuk a viacolor jellegű térburkolatokat.

Népszerűségük azonban nem csak közterek burkolásában rejlik, hiszen viacolor jelegű térburkolat felhasználásával egyedivé tehetjük otthonunk közvetlen környezetét is, készíthetünk belőlük akár gépkocsi bejárót, járdát, de burkolhatunk segítségükkel teraszt, vagy éppen garázst is.

Viacolor jellegű térburkolatok – számos előnnyel

A viacolor jellegű térburkolat felhasználása során számos előnnyel találkozhatunk praktikusságuk mellett. A viacolor jellegű térburkolat tulajdonképpen egy előre gyártott burkolati elem, gyártása ellenőrzött körülmények között zajlik. Az egyes térkő elemek jellemzően nagy szilárdságúak, erősen kopásállóak, fagyállóak, valamint méretpontosak.

Viacolor jellegű térburkolatok lerakása során nincs szükségünk kötőanyag felhasználására, ennek köszönhetően esetleges túlterhelés, vagy fagyás hatására nem tud megrepedezni, hiszen a térkőburkolat fugái képesek elnyelni a csapadékvizet. Az ilyen típusú burkolattal ellátott terek vízelvezetéséhez kizárólag nagy összefüggő burkolatok kialakítása során van szükségünk folyókák, csatornák beépítésére. Kisebb burkolni kívánt terek esetében mindez a viacolor jellegű térburkolat kövekből készült hajlatokkal egyszerűen megoldható.

Nem jelent problémát a viacolor jellegű térburkolatok felbontása sem, hiszen amennyiben szükséges egyszerűen felbontható, majd újra visszaépíthető eredeti minőségben a burkolat roncsolása nélkül.

Viacolor jellegű térburkolat – környezetvédelmi szempontok

Amennyiben közösségi vagy éppen magáncélra használt tereink burkolása során fontos számunkra környezetünk védelme, úgy tökéletes megoldást jelenthet számunkra a viacolor jellegű térburkolat alkalmazása. Hiszen, ahogy korábban már említettük újra felhasználható, valamint az esetlegesen keletkező betontörmelék is újrahasznosításra kerülhet, akár útalap létrehozására is.

Mint mindennek, így a viacolor jellegű térburkolatoknak is vannak természetesen hátrányai számos előnye mellett. A burkolat lerakása egy igen időigényes feladat, azonban megfelelő szakember igénybevételével az elkészítési idő nagy mértékben csökkenthető. Cégünk munkatársai megfelelő szaktudással rendelkeznek a viacolor jellegű térburkolat lerakása tekintetében is, így megrendelőink biztosak lehetnek benne, hogy végeredményként egy szemet gyönyörködtető térburkolat kerül kialakításra.