Kézi aszfaltozás

Kézi aszfaltozás – megfelelő szakértelemmel párosulva

Több, mint tíz éve fennálló vállalkozásunk széles referencia skálájának köszönhetően ma már vállal minden aszfaltozással és útépítéssel kapcsolatos tevékenységet is. Fő célkitűzéseink között szerepel, hogy minden egyes megrendelőnk elégedett ügyféllé váljon. Munkatársaink az általuk elvégzett munkák, így a kézi aszfaltozás során is törekszenek a minőségi aszfaltozásra, mindezt a határidők pontos betartása és percíz munkavégzés mellett.

Kiemelkedő minőségi kézi aszfaltozás során is elmondhatjuk, hogy vállalkozásunk professzionális gépparkkal rendelkezik, ehhez társul munkatársaink megfelelő szakértelme.

Kézi aszfaltozás – mi is az aszfalt?

 

Az aszfalt tulajdonképpen nem más, mint bitumen kötőanyagú, mesterséges, valamint természetes adalékanyagokat tartalmazó építőanyag. Kézi aszfaltozás során felhasznált aszfalt adalékanyagai lehetnek többek között: homok, kőzúzalék vagy mészkőliszt.

Kézi aszfaltozás – számtalan felhasználási terület

Az aszfalt a beont mellett az egyik leggyakrabban használt burkolattípus, így számos területen alkalmazhatjuk burkolatok létrehozására. Felhasználhatjuk akár közutak, járdák, sportpályák, de akár magán céllal is készíthetünk kézi aszfaltozással burkolatokat például udvarok, kapubejárók építése során.

Különféle aszfalt típusok felhasználása kézi aszfaltozás során

Aszfaltok tekintetében két fő típust különböztethetünk meg, úgy mint hengerelt vagy öntött aszfaltot. Munkatársaink megfelelő szakértelmüknek köszönhetően minden esetben az Önök igényeinek legmegfelelőbb aszfalt típust alkalmazzák kézi aszfaltozási tevékenységeik során.

Manapság a legelterjedtebbnek a hengerelt aszfalt típust tekinthetjük, amely általában kézi aszfaltozás során kerül kialakításra, de elkészíthető gép terítéssel is.

A hengerelt aszfalt egyik nagy előnye az öntött aszfalttal szemben, hogy nem lágyul meg hő hatására, így elkerülhetőek az aszfalton esetlegesen kialakuló sérülések. Bár bitumen tartalma alacsonyabb, mint az öntött aszfaltnak de mégis nagy terhelésre és hosszú élettartamra tervezhetjük ezeket a típusú aszfaltokat. A hengerelt aszfaltok másik nagy előnye, hogy gazdaságosan és gyorsan kivitelezhető akár kézi aszfaltozás során is.

Az aszfaltok másik típusát, az öntött aszfaltot ma már szinte csak járdák, pincék, mélygarázsok aszfaltozása során használják. Nagy hátránya a hengerelt aszfalttal szemben, hogy igen sérülékenyek, akár nagyobb erőbehatásra is sérülések keletkezhetnek az öntött aszfalt felületén.