Szegélybontás és építés

Szegélybontás és építés – bővülő tevékenységi kör

Cégünk 2004-es fennállása óta folyamatos fejlődésen megy keresztül, kezdetben építőipari, bányászati gépek kis és nagykereskedelme jelentette fő profilunkat, azonban 2006-ban alvállalkozóként munkát vállaltunk út és közműépítésben, innentől kezdve tevékenységi körünk kibővült.

Referenciánk között megtalálható az útépítéshez szorosan kapcsolódó szegélybontás és építés is egyaránt.

Szegélybontás és építés – főbb funkciói

Az utak, úttestek függetlenül attól, hogy magánutak vagy éppen a közúthálózat részét képezik különféle felső réteggel készülhetnek el, megkülönböztetünk hajlékony/félmerev, merev és elemes burkolatokat.

Mindegy milyen burkolat típusról beszélünk gyakran előfordul, hogy egy már megvélő és felújításra vagy átalakításra szoruló útszakasz esetében szükség van szegélybontásra és építésre. Munkatársaink közel tíz éves szakmai tapasztalatuknak köszönhetően az általuk elvégzett munkát minden esetben magas minőségben és határidőre végzik, nincs ez másként szegélybontás és építés során sem.

Különféle alkalmazható technológia szegélybontás és építés során

Szegélybontás és építés során különféle technológiákat alkalmazhatunk. Megrendelőink számára hozzáértő kollégáink nyújtanak maximális segítséget az igényeiknek legmegfelelőbb anyagok és technológiák kiválasztása.

Szegélyekről elmondhatjuk, hogy általában belterületi utak esetében kerülnek kiépítésre, egyrészt a burkolati réteget megtámasztják, másrészt vízelvezetési és biztonsági feladatokat is ellátnak. Így elengedhetetlenül fontos, hogy szegélybontás és építés során az adott útszakaszhoz legmegfelelőbb megoldás kerüljön kivitelezésre.

Szegélybontás és építés során az alábbi típusú útszegélyt hozhatjuk létre:
  • kiemelt útszegély: általában közúti és gyalogos felületek elválasztó eleme, megakadályozza a járművek felfutását a járdára.
  • süllyesztett szegély: leginkább aszfaltburkolatok szélét támasztja meg, nem kiemelkedő szegélyelem.
  • K-szegély: szegélybontás és építés során felhasznált olyan különleges elem, amely lehetővé teszi a járművek számára az áthajtást is.
  • Kerti szegély: járda testek, kerékpárutak, illetve zöldterületek határolására létrehozott szegélyelem.

Szegélybontás és építés során felhasznált fő alapanyagok a beton, illetve a kő.

Szegélybontás és építési tevékenységünket nem csak közutak, illetve magánutak esetében végezzük, különféle szegélyeket alakíthatunk ki megrendelőink igényeinek megfelelően terek, játszóterek, kerti utak esetében díszszegélyt is kiépítünk, ez készülhet betonból, kőből esetleg téglából is.